Søndergade 9, Ærøskøbing, 5970 Ærøskøbing

CHARMERENDE BYHUS I EVENTYRBYEN

Fra døråbningen er der direkte udgang til de idylliske og brostensbelagte gader og rundt hjørnet ligger det gamle torv med unikke butikker, cafeer og restauranter.
En lille gåtur derfra, finder du havnen med det gamle værft og færgeforbindelse til Svendborg. Herfra er der gode stier hen til lystbådehavnen og Vesterstrand med de ikoniske strandhuse.
Ejendommen præsenterer sig med en smuk Bordeaux-rød pudset facade, et rødt tegltag og en kvist mod gaden, hvilket bidrager til dens historiske appel.
Boligen blev opført tilbage i 1778 og er i dag fredet. Indvendig strækker ejendommen sig over 138 kvadratmeter bolig, med højt til loftet og flotte, originale detajler. Bagtil er der en dyb have med redskabskur og frugtræer.
Et yderst charmerende byhus nær alt.

Indeholder:
Indenfor byder boligen på en behagelig indretning.
Ved indgangen mødes du af en entré, hvorfra en trappe fører til førstesalen.
I stueetagen finder du en hyggelig stue mod syd. Dørene i boligen er forsynet med charmerende originale detaljer, der tilføjer en særlig atmosfære.
Derudover byder boligen på en rummelig spisestue, et lille værelse, køkken og badeværelse.
Fra bagudgangen er der adgang til haven.

På førstesalen finder du en lille repos, der giver adgang til resten af etagen.
Her venter en stor opholdsstue/værelse med et stort vinduesparti, der byder på udsigt over haven og velegnet til fx. atelier. Der er også et lille værelse samt et loftrum med muligheder for forskellige anvendelser.

I den nordvendte have er der mulighed for nyde roen. Her finder er der også et redskabshus, som trænger til renovering.
I haven kan du ligeledes finde frugttræer og bærbuske, som giver dig mulighed for at skabe en hyggelig plet, hvor du kan sidde og nyde livet.

BEMÆRK - Som en af de få ejendommen til salg i den velbevarede by - er denne ejendom fredet.

Der er tilsluttet fjernvarme og vand fra Ærøskøbing vandværk.


ÆRØSKØBING
Den næststørste by på Ærø er Ærøskøbing, som i folkemunde kaldes 'Eventyrbyen'.
Ærøskøbing er måske Danmarks smukkeste by, med de farverige, charmerende og velholdte huse i bymidten. Og selv om Ærøskøbings historie er helt unik, så er byen ikke en museums-by.
Nej, livet leves bag de smukke facader, de brolagte gader er fyldt med leben og der er et langt større udvalg af caféer, restauranter og spændende butikker, end man kunne forvente af en by med ca. 900 indbyggere.
Årshjulet er præget af de mange brudepar, der vælger byen som ramme for deres store dag og det er ikke usædvanligt at møde brudepar i flotteste skrud i gaderne.
I Ærøskøbing finder man øens friskole, Ærø Friskole. Området omkring Ærøskøbing er fredet - og ligeså unikt som byen er det - og man glædes sammen med de mange turister, der lægger vejen forbi - bl.a. over den perlerække af strandhuse, der ligger på Vesterstrand. Tvillingefærgerne MF Marstal og MF Ærøskøbing sejler næsten timedrift til Svendborg.

ÆRØ
En ø kan bedst beskrives som et mikrokosmos, hvor man på trods af størrelsen, stadig kan finde 'alt' - fra sygehus til behandlere, fra skoler til folkeuniversitet, fra idrætshaller til aktivitetshuse, fra byggemarked til specialbutikker, fra grillen på havnen til gourmet-restauranter.
På Ærø har det kommunalt været en hjertesag, at øboernes livskvalitet er i top, f.eks. ved at forbinde hele øen med gratis bus med stort set timedrift - noget der som regel overrasker behageligt, når turister besøger øen.
Hvis man skruer tiden tilbage til dét Danmark, der var engang, dengang hver by havde sit eget handelsliv, kulturliv, så vil man se, at det engang var normen, at 'alt' var indenfor rækkevidde.
Sådan er ø-livet stadig i dag - et samfund, der på trods af sin lidenhed, udgør et helt univers.
Og det er derfor, at vi siger, at 'Drømmen er på en ø'!

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.