Korsgade 1, 5960 Marstal

FLOT RENOVERET BYHUS/FRITIDSHUS I MARSTAL

Beliggende i det gamle maritime Marstal - tæt på både by og hav - finder du et skønt byhus med både charme og stil!
Huset er et enderækkehus, hvilket giver det en særdeles attraktiv placering med masser af lys og luft.

Med sine 2 indgange kan du vælge (f.eks. hvis du kommer fra stranden) at gå ind fra gårdhavesiden - hvis du altså ikke vælger at bruge den fine, originale indgang fra Korsgade.

Ejendommen er på ca. 130 kvm i 2 etager og opført i år 1800, hvilket øger husets historiske charme.
Størstedelen af ejendommen, herunder anlæg af gårdhave, er blevet løbende renoveret gennem de seneste år og fremtræder særdeles indbydende og stemningsfyldt.

Ejendommen har en solrig, luftig og grøn gårdhave med indgang fra Herluf Trollesgade på godt 55 kvm.
Der er højt til himlen og du kan nyde solen fra morgen til aften f.eks. på det store trædæk, som indbyder til middage i det fri.

Et flot og gennemført byhus, hvor der ikke er sparet på detaljerne.

Kan både anvendes som helårs- og fritids bolig.

Fra gårdhaven træder du ind i en lys entre med garderobe og adgang til et elegant badeværelse med bruseafsnit. Hele stueplan er omhyggeligt renoveret - og I entré og badeværelse er der gulvvarme under de franske gulvfliser
Badeværelset har også en engelsk porcelænsvask, der understreger den fine indretning.

Fra entreen går et par trin op til det rummelige og højloftede spisekøkken/alrum. Køkkenet er designet langs den ene væg og har en smuk egetræsbordplade, indbyggede keramiske kogeplader og en specialbygget emhætte.
Der er god plads til et stort spisebord og mange gæster.
En glasdør til den store entré og et vindue mod gårdhaven giver masser af lys og luft.
Hele stueetagen er isoleret med varmvægselementer i ydremurerne, og der er lagt brede, lakerede fyrretræsplanker ovenpå gulvisoleringen. De fritlagte loftsbjælker tilføjer ekstra karakter og højde til rummet - der fortsætter ind i de to charmerende stuer, som også har nye trægulve og høje dobbeltdøre som adgang.

De 2 små stuer forbindes med en døråbning og lyset flyder derfor frit gennem stuerne fra Korsgade og ud mod haven.
Alle ydervægge er isolerede og der er valgt at fritlægge en murstensvæg i den ene stue for at understrege historien.
Stuerne er meget anvendelige og den ene stue kan fint anvendes til soverum ved at isætte dør eller anvende sovesofa.

Fra køkkenet og den ene stue er der adgang til en møblerbar entre med trappe til førstesalen og udgang til Korsgade.
Den smukke gamle hoveddør er bevaret og renoveret. Også her er der fritlagte loftsbjælker, som sammen med vinduet og den originale hoveddør giver en helt særlig stemning. Gulvet er isoleret med indlagt gulvvarme og gulvfliser som passer til den øvrige indretning.
Et flot rum som yderligere kan fremhæves med belysning etc.

En ny fyrretræstrappe fører op til førstesal der indeholder 2 værelser og en mindre repos. Selvom førstesalen ikke er renoveret på samme niveau som resten af huset, fungerer den fint som soveafdeling.
Fra det største af de 2 værelser er der flot udsigt til Langeland. Her kan der evt. isættes et større vindue eller fransk altan for at understrege udsigten mod havet og Langeland.. Ønskes et gæstetoilet på førstesal, så er der klargjort til dette ved repos.

Ovenover førstesalen findes et større loftsrum som evt. kan inddrages, hvis der ønskes yderligere sovepladser.


Gårdhaven er beplantet med blåregn, roser og syren - og på den lille sydvendte mur kan du plukke druer hele efteråret.
Et lille æbletræ giver sommeræbler ligesom figner modnes på figentræet.
I gårdhaven er der i den lille sidebygning ekstra plads til opbevaring af haveredskaber mm.

Igennem den originale kælder nedgang er der adgang til 2 kælderrum, hvoraf det ene pt. anvendes til vaskemaskine og tørretumbler.

Alt i alt en særdeles spændende og attraktiv ejendom med mange unikke detaljer midt i Marstals maritime kvarter.

Der er tilsluttet fjernvarme og vand fra Ærø forsyning. Energimærke, tilstandsrapport og elinstallationsrapport kan bestilles på kontakt@obolig.dk


Om MARSTAL
Den største by på Ærø er Marstal, som ofte kaldes Skipperbyen.
Marstals historie oser af saltvand og tjære. Gadenettet er præget af, at havnen altid har spillet en stor rolle. De karakteristiske småsmøger, de såkaldte 'snorrer', er vidner derpå.
Langs havnen finder man et charmerende miljø med coastere, joller og en stor lystbådehavn. Havnemolen med den gamle kalkovn giver læ for østenvinden, bygget til formålet af skippere og bønder.
I Marstal har et af Danmarks bedste Søfartsmuseer sit hjem. Her ligger øens folkeskole, Marstal Skole, samt Marstal Navigationsskole og VUC. Og her er et rigt handelsliv og øens største handelsgade.
Byens mange gæster og indbyggere - over 2.200 styks - nyder omgivelserne; ikke mindst Eriks Hale, hvor de små, ikoniske badehuse står og spejler sig i Det Lille Hav, mens bølgerne slår ind fra Østersøen på den anden side.

OM ÆRØ
På Ærø har det kommunalt været en hjertesag, at øboernes livskvalitet er i top, f.eks. ved at forbinde hele øen med gratis bus med stort set timedrift. Den gratis bus er medvirkende til, at ø-livet føles trygt og godt og overskueligt. F.eks. lærer børn og unge hurtigt at bevæge sig rundt omkring på øen efter de forskellige tilbud.
De mange små netværk gør også livet nemmere - man er tæt på hinanden og er ikke så bange for at række ud. Men hvad er det lige præcis, der gør ø-livet så unikt? Hvis man skruer tiden tilbage til dét Danmark, der var engang, dengang hver lille by havde sit eget handelsliv, kulturliv og arbejdsliv, så vil man se, at dét, der engang var normen i hele Danmark - at 'alt' var indenfor rækkevidde - stadig er virkelighed på Ærø.

Ja, sådan er ø-livet - et samfund, der på trods af sin lidenhed, udgør et helt univers. Og det er derfor, at vi siger, at 'Drømmen er på en ø'!

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.