Røndal 3, 5985 Søby Ærø

EN PERLE AF ET BONDEHUS - MED DIREKTE UDSIGT TIL SYDFYNSKE Ø-HAV

I smørhullet imellem Herremarken og Søby ligger Røndal med fantastisk udsigt over det smukke Ø-HAV hen over bølgende kløvermarker.

Her emmer af godt naboskab, det harmoniske liv leves på stribe; jo, man følger med i hinandens almindelige leben, men der er tilpas afstand imellem husene til, at man kan skabe sin egen oase og forme sin egen måde at leve livet på.

Denne ejendom udstråler trivsel fra ende til anden. De næsten 200 år, huset har på bagen, giver huset sjæl og dybde. Dette er et hus, folk stopper ved, fordi de kan huske, at herfra virkede den gamle købmand.

Og er man så heldig at få lov til at kigge indenfor, så er det lige før at hjertet danser af glæde over, hvor respektfulde ejerne igennem tiden har været imod dette pragteksemplar af et bondehus. Jo, huset er så absolut moderniseret, men bibeholdt er så mange originale detaljer, at det er det rene eventyr at bevæge sig igennem. Det, der dog virkelig kendetegner ejendommen, er den fantastiske rumopdeling, der ikke alene udspiller sig indenfor, men også i længerne og i den pragtfulde have.

Man mærker, at hus og have er venligt og rart at bo og bevæge sig i.

Du nærmer dig ejendommen via en stille vej med direkte havudsigt. Der er endda en aftale om, at der ikke må dyrkes høje afgrøder på marken foran, så udsigten er sikret.

Dette fine bondehus ligger midt i den smukke, store have med et væld af farverige blomster omkring selve huset.

På den ene side finder du en hyggelig æblelund omkranset af spændende, gamle træer. Til den anden side finder du den frugtbare køkkenhave. Og går du hele vejen rundt, åbenbarer der sig gårdspladsen med indgang til grovkøkken/værksted til en side og længe med værksted /garage til den anden. Overalt på grunden er der hyggelige kroge, du kan sætte dig, og suge det hele ind. Går du ind ad hoveddøren, mødes du af smukt malede døre i entréen. Her er til den ene side indgang til den store stue med brændeovn og udgang til terrasse. De gamle Ærølofter er bibeholdt, ligesom bjælkerne i loftet. Fra stuen kommer du ind i det dejlige køkken med spisekrog og videre herfra til en lillebitte gang, der fører til renoveret badeværelse, samt det dejlige bryggers med udgang til gårdsplads - og god plads til både vaskemaskine, tørretumbler og fryser. Fra bryggers kommer du videre til spisekammer og rigtig dejligt værksted. Det rummelige master soveværelse tilgås fra stuen og husets to øvrige soveværelser tilgås fra entréen. Bemærkes skal, at førstesalen kun mangler ganske lidt for at være fuldstændig istandsat, så her åbner der sig en mulighed for at øge betragteligt på kvadratmeterne, samt at der er masser af plads til både projekter og opbevaring, udover parkering af bilen, i den ene længe. En spændende detalje er også den gamle viktualiekælder, der tilgås fra entréen.

Ejendommen er blevet renoveret i 1980. Tag og isolering er lavet i år 2004. Isolering af facade samt gavl mod øst samt 6 vinduer er i sat i år 2013.
Der er el-varme, varmepumpe (luft/luft) samt brændeovn. Der er i det fine flisebelagte badeværelse el-gulvvarme.
Energimærk, tilstandsrapport samt el-installationsrapport på bestilles på: kontakt@obolig.dk

En ejendom og et område, der bør ses!

ET GODT HELÅRSHUS / FRITIDSHUS


SØBY OG OPLAND
Søby er med sine næsten 500 indbyggere måske Ærøs mindste by - men den ligger i absolut det rummeligste og mest varierende område på Ærø og har nok det allerstørste udviklingspotentiale hvad angår turisme-projekter. Samtidig huser Søby øens største og mest innovative arbejdsplads, Søby Værft, der både fungerer som parationsværft og som laver nybygninger. I Søby er der færge til Fynshav og Faaborg. Vest for Søby ligger den lille landsby, Haven, samt øens golfbane, der har seaside view til tre sider og regnes for en af Europas bedst beliggende. Syd for Søby ligger naturområdet Vitsø. Mod øst finder du øens kunsthøjskole, der har nationalt ry for at være angsfremmende til landets akademiske uddannelser. Lidt længere og du finder øens lille 'slot', herregården Søbygaard, med egen voldgrav og vindebro, centrum for kulturelle arrangementer og familie-aktiviteter for både øboerne selv, såvel som for turister og lejrskoler. Øvrige landsbyer tæt på Søby er Leby, der bl.a. huser øens populære private børnehave, og Skovby, Ærøs måske mest idylliske landsby.

OM ÆRØ
Med enestående gode færgeforbindelser til fastlandet, velfungerende og forskelligartede små byer i hver sin ende af øen og med en perlerække af blomstrende landsbyer, så åbner Ærø op for drømmemuligheder for alle, der ønsker at leve livet på en helt anden måde, end den gængse. Og for mange viser det sig, at det ikke er tomme løfter: At drømmen virkelig er på en ø

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.