Tværgade 1, 5960 Marstal

STILFULDT OG RENOVERET HUS I HISTORISKE MARSTAL

Vi befinder os her i en af de allerhyggeligste områder af det oprindelige Marstal – ja, duften af saltvand og tjære smyger sig igennem gadenettet – også igennem smalle og idylliske Skippergade, hvor dette charmerende hus - med bindingsværk i gavlen - har indgang til gårdhave. I gåafstand ligger lystbådehavn, dejlige Erikshale og den hyggelige midtby.

Huset, bygget i 1870, glimrer ved de mange oprindelige detaljer, der er bevarede efter løbende nænsom renovering, der har tilladt de 116 m2 at komme til deres fulde ret.
Således er der ikke alene kommet en særdeles anvendelig bolig ud af det – men kombinationen af gammelt og nyt fremstår smagfuld. Her er blevet plads til hele familien – både i den dybe stue/spisestue, såvel som i det arbejdsvenlige køkken, samt på førstesalen, hvor der er plads til mange sovepladser.

Huset tilgås fra gaden til entré eller via gårdhave ind i køkken. I entréen er der adgang til et af husets badeværelser, samt et rum, der snildt kan anvendes som værelse, kontor eller ekstra stue. Også den store stue/spisestue, der har dejligt lysindfald igennem sprossede vinduer fra både gården og gaden, tilgås fra entréen. Udover rummeligheden, lægger man også straks mærke til en smukt tilvirket trappe for enden af rummet.
Køkkenet tilgås fra spiseafdelingen og er indrettet med hyggelige detaljer, såvel som moderne inventar. Her er også blevet plads til en lille spisekrog – og den direkte adgang til den praktiske og flisebelagte gårdhave lokker til mange gode udendørs-stunder.
På førstesalen findes to værelser af rigtig god størrelse, samt husets andet badeværelse.

En spændende bolig, der er et kig værd

OM MARSTAL
Den største by på Ærø er Marstal, som ofte kaldes Skipperbyen.
Marstals historie oser af saltvand og tjære. Gadenettet er præget af, at havnen altid har spillet en stor rolle. De karakteristiske småsmøger, de såkaldte ’snorrer’, er vidner derpå.
Langs havnen finder man et charmerende miljø med coastere, joller og en stor lystbådehavn. Havnemolen med den gamle kalkovn giver læ for østenvinden, bygget til formålet af skippere og bønder.
I Marstal har et af Danmarks bedste Søfartsmuseer sit hjem. Her ligger øens folkeskole, Marstal Skole, samt Marstal Navigationsskole og VUC. Og her er et rigt handelsliv og øens største handelsgade.
Byens mange gæster og indbyggere – over 2.200 styks – nyder omgivelserne; ikke mindst Eriks Hale, hvor de små, ikoniske badehuse står og spejler sig i Det Lille Hav, mens bølgerne slår ind fra Østersøen på den anden side.

OM ÆRØ
På Ærø har det kommunalt været en hjertesag, at øboernes livskvalitet er i top, f.eks. ved at forbinde hele øen med gratis bus med stort set timedrift.
Den gratis bus er medvirkende til, at ø-livet føles trygt og godt og overskueligt. F.eks. lærer børn og unge hurtigt at bevæge sig rundt omkring på øen efter de forskellige tilbud.
De mange små netværk gør også livet nemmere – man er tæt på hinanden og er ikke så bange for at række ud.
Men hvad er det lige præcis, der gør ø-livet så unikt?
Hvis man skruer tiden tilbage til dét Danmark, der var engang, dengang hver lille by havde sit eget handelsliv, kulturliv og arbejdsliv, så vil man se, at dét, der engang var normen i hele Danmark - at ’alt’ var indenfor rækkevidde – stadig er virkelighed på Ærø.
Ja, sådan er ø-livet – et samfund, der på trods af sin lidenhed, udgør et helt univers.
Og det er derfor, at vi siger, at ’Drømmen er på en ø’!

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.