Møllemarksvejen 11, 5985 Søby Ærø

PRAKTISK GULSTENSVILLA TÆT PÅ BYMIDTEN

På toppen af Søby troner den smukke gamle mølle - byens vartegn - og skuer nedover byen. Og ganske tæt på ligger denne gulstensvilla i et roligt parcelhuskvarter - tæt på strand og natur, indkøb, færge og gratisbus - og ikke mindst en af øens største og travleste arbejdspladser, Søby Værft - hvilket gør huset såvel som kvarteret særdeles attraktivt.

Opført i klassisk gulsten i 1965 er huset stor set vedligeholdelsesfrit; og sammen med den meget hyggelige have, hvor der er anlagt flere damme, hvor frøer flokkes og åkanderne blomstrer, er det ønske-boligen for familien, der ønsker en praktisk bolig med karakter.

I haven forefindes desuden to redskabsskure og et dejligt østvendt drivhus, samt overdækket brændeskur, carport og garage med værkstedsgrav.

Indeholder:
Huset tilgås via vindfang, der fører videre til fordelingsgang med brændeovn og har adgang til soveværelse/kontor, trappenedgang, dejligt badeværelse med badekar, stort master soveværelse med indbyggede skabe, samt husets dejlige køkken med plads til spisekrog. Også husets store vinkelstue tilgås fra fordelingsgangen og fra stuen er der udgang til stor og lys sydvendt havestue. En skøn, lille overdækket og flisebelagt terrasse tilgås fra havestuen. Kælderen kan tilgås udefra via trappe og indefra via trapperum og indeholder flere anvendelige rum, bl.a. værksted.

SØBY OG OPLAND
Søby er med sine næsten 500 indbyggere måske Ærøs mindste by - men den ligger i absolut det rummeligste og mest varierende område på Ærø og har nok det allerstørste udviklingspotentiale hvad angår turisme-projekter. Samtidig huser Søby øens største og mest innovative arbejdsplads, Søby Værft, der både fungerer som reparationsværft og som laver nybygninger. Af international interesse er el-færgen, Ellen, der vil være i stand til at sejle på længere strækninger end hidtil set i el-færgedrift. I Søby er der færge til Fynshav og Faaborg.


ÆRØ-LIV
Ærø er kendt for at være forgangsland for alternativ energi: Solpaneler, halm- og pillefyr og vindmøller spredt ud over øen, så der også er international interesse og mulighed for AE-turisme. Endvidere har det kommunalt været en hjertesag, at øboernes livskvalitet er i top, f.eks. ved at forbinde hele øen med gratis bus med stort set timedrift - noget der som regel overrasker behageligt, når turister besøger øen. Den gratis bus er medvirkende til, at ø-livet føles trygt og godt og overskueligt. F.eks. lærer børn og unge hurtigt at bevæge sig rundt omkring på øen efter de forskellige tilbud. De mange små netværk gør også livet nemmere - man er tæt på hinanden og er ikke så bange for at række ud, skulle man stå i en situation, der kan være svær at overskue.

Men hvad er det lige præcis, der gør ø-livet så unikt?
Jo - en ø kan bedst beskrives som et mikrokosmos, hvor man på trods af størrelsen, stadig kan finde 'alt' - fra sygehus til behandlere, fra skoler til folkeuniversitet, fra idrætshaller til aktivitetshuse, fra byggemarked til specialbutikker, fra grillen på havnen til gourmet-restauranter.
Hvis man skruer tiden tilbage til dét Danmark, der var engang, dengang hver by havde sit eget handelsliv, kulturliv og arbejdsliv, så vil man se, at det engang var normen, at 'alt' var indenfor rækkevidde. Sådan er ø-livet stadig i dag - et samfund, der på trods af sin lidenhed, udgør et helt univers. Og det er derfor, at vi siger, at 'Drømmen er på en ø'.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.