Møllemarksvejen 4, 5985 Søby Ærø

Velholdt parcelhus i roligt kvarter

Parcelhuset, der er bygget i 1966, fremstår både stilrent og tro mod den periode, det blev bygget i. Denne type huse har virkelig fået en revival, da de går så godt sammen med moderne inventar.

Opført i klassisk rødsten er huset stor set vedligeholdelsesfrit; og sammen med den praktiske, store have, med de kæmpestore træer, er det ønske-boligen for den travle familie, der i fritiden helst vil have hængekøjen og benene op.

Beliggende i Søby i samme gade som byens vartegn, Søby Mølle - og tæt på strand og natur, indkøb, færge og gratisbus - og ikke mindst øens største og travleste arbejdsplads, Søby Værft - gør huset såvel som kvarteret særdeles attraktivt.

Indeholder:
Huset er på 120m2 - med kælder på 40m2 - plus garage / udhus på i alt 40m2. Hoveddøren fører ind i en stor vinkelformet fordelingsgang med indbygget garderobe. Herfra er der adgang til husets store vinkelstue, det rummelige køkken med udgang til haven, samt husets to store soveværelser, hvoraf det ene snildt kunne deles op i to mindre værelser. Det søde, lyserøde badeværelse og husets kælder tilgås også fra fordelingsgangen. I kælderen er der to rum og udgang til have. I haven forefindes et rummeligt skur, med et lille drivhus for enden.
Alt i alt et stilsikkert helhedsindtryk af et hus fyldt med gode kvaliteter.

SØBY OG OPLAND
Søby er med sine næsten 500 indbyggere måske Ærøs mindste by - men den ligger i absolut det rummeligste og mest varierende område på Ærø og har nok det allerstørste udviklingspotentiale hvad angår turisme-projekter. Samtidig huser Søby øens største og mest innovative arbejdsplads, Søby Værft, der både fungerer som reparationsværft og som laver nybygninger. Af international interesse er el-færgen, Ellen, der vil være i stand til at sejle på længere strækninger end hidtil set i el-færgedrift. I Søby er der færge til Fynshav og Faaborg.

Vest for Søby ligger den lille landsby, Haven, samt øens golfbane, der har seaside view til tre sider og regnes for en af Europas bedst beliggende. Syd for Søby ligger naturområdet Vitsø. Mod vest finder du øens kunsthøjskole, der har nationalt ry for at være dgangsfremmende til landets akademiske uddannelser. Lidt længere og du finder øens lille 'slot', herregården Søbygaard, med egen voldgrav og vindebro, centrum for kulturelle arrangementer og familie-aktiviteter for både øboerne selv, såvel som for turister og lejrskoler. Øvrige landsbyer tæt på Søby er Leby, der bl.a. huser øens populære private børnehave, og Skovby, Ærøs måske mest idylliske landsby.

ÆRØ-LIV
Ærø er kendt for at være forgangsland for alternativ energi: Solpaneler, halm- og pillefyr og vindmøller spredt ud over øen, så der også er international interesse og mulighed for AE-turisme. Endvidere har det kommunalt været en hjertesag, at øboernes livskvalitet er i top, f.eks. ved at forbinde hele øen med gratis bus med stort set timedrift - noget der som regel overrasker behageligt, når turister besøger øen. Den gratis bus er medvirkende til, at ø-livet føles trygt og godt og overskueligt. F.eks. lærer børn og unge hurtigt at bevæge sig rundt omkring på øen efter de forskellige tilbud. De mange små netværk gør også livet nemmere - man er tæt på hinanden og er ikke så bange for at række ud, skulle man stå i en situation, der kan være svær at overskue. Men hvad er det lige præcis, der gør ø-livet så unikt?

Jo - en ø kan bedst beskrives som et mikrokosmos, hvor man på trods af størrelsen, stadig kan finde 'alt' - fra sygehus til behandlere, fra skoler til folkeuniversitet, fra idrætshaller til aktivitetshuse, fra byggemarked til specialbutikker, fra grillen på havnen til gourmet-restauranter.

Hvis man skruer tiden tilbage til dét Danmark, der var engang, dengang hver by havde sit eget handelsliv, kulturliv og arbejdsliv, så vil man se, at det engang var normen, at 'alt' var indenfor rækkevidde.

Sådan er ø-livet stadig i dag - et samfund, der på trods af sin lidenhed, udgør et helt univers.

Og det er derfor, at vi siger, at 'Drømmen er på en ø'!

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.