Østergade 17, 5970 Ærøskøbing

IDYLLISK LILLE BYHUS I EVENTYRBYEN

I en af Ærøskøbings allersmukkeste gader, Østergade, ligger dette lille, charmerende hjørnehus, med blot et par hundrede meter til vand, bådebro og slæbested i Bøssehage. Cykel- og vandrestier løber lige forbi, og indkøb, gratis bus og alle hverdagens fornødenheder ligger lige om hjørnet.

Med stokroser op ad det hvidmalede stakit, solrig østvendt have godt i læ, sprossevinduer med koblede rammer og en lang række originale detaljer bevaret, så er er idyllen til at tage og føle på. Huset er velholdt og løbende vedligeholdt igennem årene. De senere år er skorstenen genetableret og alle tagrender udskiftet til zinktagrender, så huset lever op til den standard, der er lagt for de gamle huse i Ærøskøbing.

Huset overrasker behageligt med at være både lyst og luftigt, da det er et ret så veldisponeret hus. Det store bryggers har adgang til loftsrum, køkkenet har gulvlem til en lille, kølig viktualiekælder og det rummelige badeværelse muliggør såvel bruse- som karbad.

Indeholder: Selv om husets hoveddør vender ud mod Østergade, er det hovedsageligt husets bagdør, der anvendes i det daglige. Via gårdhaven - der næsten har en sydlandsk charme - tilgås bryggerset, der i den ene ende fører til husets badeværelse og i den anden husets lille køkken, der trods den beskedne størrelse, indeholder alle moderne bekvemmeligheder. Herfra tilgås husets rummelige stue, med det store lysindfald og videre til endnu en stue, med en række sprossevinduer ud til smukke Østergade. Via trappe i entréen kommer du til husets førstesal, hvor husets eneste soveværelse - meget charmerende og med en lang række nostalgiske detaljer - befinder sig. Fra førstesalen er der havkig.

Et virkelig idyllisk hus, med unik beliggenhed, perfekt til den lille familie. Med i handelen kan forhandles en jolle, der ligger i Bøssehage.


ÆRØSKØBING
Den næststørste by er Ærøskøbing, som i folkemunde kaldes 'Eventyrbyen'.
Ærøskøbing er måske Danmarks smukkeste by, med de farverige, charmerende og velholdte huse i bymidten. Og selv om Ærøskøbings historie er helt unik, så er byen ikke en museums-by. Nej, livet leves bag de smukke facader, de brolagte gader er fyldt med leben og der er et langt større udvalg af caféer, restauranter og spændende butikker, end man kunne forvente af en by med ca. 900 indbyggere. Årshjulet er præget af de mange brudepar, der vælger byen som ramme for deres store dag og det er ikke usædvanligt at møde brudepar i flotteste skrud i gaderne. I Ærøskøbing finder man øens friskole, Ærø Friskole. Området omkring Ærøskøbing er fredet - og ligeså unikt som byen er det - og man glædes sammen med de mange turister, der lægger vejen forbi - bl.a. over den perlerække af strandhuse, der ligger på Vesterstrand. Tvillingefærgerne MF Marstal og MF Ærøskøbing sejler næsten timedrift til Svendborg.


ÆRØ
En ø kan bedst beskrives som et mikrokosmos, hvor man på trods af størrelsen, stadig kan finde 'alt' - fra sygehus til behandlere, fra skoler til folkeuniversitet, fra idrætshaller til aktivitetshuse, fra byggemarked til specialbutikker, fra grillen på havnen til gourmetrestauranter.
På Ærø har det kommunalt været en hjertesag, at øboernes livskvalitet er i top, f.eks. ved at forbinde hele øen med gratis bus med stort set timedrift - noget der som regel overrasker behageligt, når turister besøger øen. Hvis man skruer tiden tilbage til dét Danmark, der var engang, dengang hver by havde sit eget handelsliv, kulturliv, så vil man se, at det engang var normen, at 'alt' var indenfor rækkevidde. Sådan er ø-livet stadig i dag - et samfund, der på trods af sin lidenhed, udgør et helt univers.
Og det er derfor, at vi siger, at 'Drømmen er på en ø'!

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.