Trousløkkevej 1, 5960 Marstal

BONDEGÅRDSIDYL I HISTORISKE RAMMER

Fortryllende hus i Marstal beliggende på rolig vej tæt på bygrænsen. Foran huset er åben mark og dog er alle Marstals bekvemmeligheder og herligheder lige om hjørnet. Og når man sætter foden indenfor, er det som at træde tilbage til en svunden tid - en stemning, der understreges af de mange hyggelige detaljer og rum, ja, der forefindes endda både alkove og grovkøkken.

Alligevel er det ikke en museumsbygning, da huset er både funktionelt og rart at opholde sig i. Desuden er flere installationer i sælgers ejertid skifte, herunder el og flere radiatorer. Den store have inviterer til eventyrlig børneleg og hyggeligt familiesamvær.

Et ualmindeligt tiltalende hus, der om ønskes sælges med inventar - og dermed er det muligt for den nye ejer at leje det ud som sommerhus fra første dag.

Indeholder:
Huset er på 247 m2, heraf 117 m2 beboelse og resten 130m2 er fordelt på stald og udhus. Der er adgang til huset via entré, såvel som grovkøkken og staldbygning. Entréen fører dels ind til hyggelig hjørnestue og videre ind i et soveværelse med plads til to senge, dels ind i husets bedårende spisestue, med brændeovn og alkove. Herfra tilgås to soveværelser begge med plads til dobbeltseng og opbevaring, samt husets gode køkken, praktisk og smagfuldt indrettet, bl.a med flot Smeg-køleskab. Fra køkkenet går man ud i husets fordelingsgang med adgang til toilet og badeværelse, samt vaskerum og romantisk indrettet grovkøkken. Herfra er der udgang til haven og til stalden, som i dag bliver brugt til opbevaring, men som kan renoveres til beboelse i hele husets længde, da der er åbent til kip. En eventuel renovering, udvidelse af beboelse på 1. sal, ville muliggøre havudsigt. Huset ligger på dejlig stor grund - hvor størstedelen er græsplæne - med masser af plads til familieaktiviteter.

MARSTAL OG OPLAND
Den største by på Ærø er Marstal, som ofte kaldes Skipperbyen.

Marstals historie oser af saltvand og tjære. Gadenettet er præget af, at havnen altid har spillet en stor rolle. De karakteristiske småsmøger, de såkaldte 'snorrer', er vidner derpå. Langs havnen finder man et charmerende miljø med coastere, joller og en stor lystbådehavn. Havnemolen med den gamle kalkovn giver læ for østenvinden, bygget til formålet af skippere og bønder. I Marstal har et af Danmarks bedste Søfartsmuseer sit hjem. Her ligger øens folkeskole, Marstal Skole, samt Marstal Navigationsskole og VUC. Her er et rigt handelsliv og øens største handelsgade. Den blå historie præger såvel nye tiltag, det præger dagligdagen og det præger turismen. Byens mange gæster og indbyggere - over 2.200 styks - nyder omgivelserne; ikke mindst Eriks Hale, hvor de små, ikoniske badehuse står og spejler sig i Det Lille Hav, mens bølgerne slår ind fra Østersøen på den anden side.

ÆRØ-LIV

Ærø er kendt for at være forgangsland for alternativ energi: Solpaneler, halm- og pillefyr og vindmøller spredt ud over øen, så der også er international interesse og mulighed for AE-turisme.

Endvidere har det kommunalt været en hjertesag, at øboernes livskvalitet er i top, f.eks. ved at forbinde hele øen med gratis bus med stort set timedrift - noget der som regel overrasker behageligt, når turister besøger øen.

Den gratis bus er medvirkende til, at ø-livet føles trygt og godt og overskueligt. De mange små netværk gør også livet nemmere - man er tæt på hinanden og er ikke så bange for at række ud.

Jo - en ø kan bedst beskrives som et mikrokosmos, hvor man på trods af størrelsen, stadig kan finde 'alt' - fra sygehus til behandlere, fra skoler til folkeuniversitet, fra idrætshaller til aktivitetshuse, fra byggemarked til specialbutikker, fra grillen på havnen til gourmet-
restauranter.

Hvis man skruer tiden tilbage til dét Danmark, der var engang, dengang hver by havde sit eget handelsliv, kulturliv og arbejdsliv - og ikke som mange nu blot er forstad til en større by - så vil man se, at det engang var normen, at 'alt' var indenfor rækkevidde.

Sådan er ø-livet stadig i dag - et samfund, der på trods af sin lidenhed, udgør et helt univers.

Og det er derfor, at vi siger, at 'Drømmen er på en ø'!

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.